Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekl vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekl vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 24.11-27.11.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 14 prijava  i to na području Mostara 9, na području Prozora 1 i na području Konjica 4.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su četiri prekršaja i to na području Mostara 2 i na području Konjica 2.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 12 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 3, na području Konjica 4, na području Jablanice 1, na području Stoca 1, na području Čitluka 1 i području Čapljine 2 u kojima je jedno lice smrtno stradalo , jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede dok su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 25.11.2023.godine u 18,45 sati u PU Mostar obratila se L.S.(2000) državljanka Rusije i prijavila  da je u iznajmljenom apartmanu u Ul. Alice Rizikala , gdje trenutno boravi , nad istom izvršeno razbojništvo. Ista je izjavila da je razbojništvo izvršeno od strane pet NN lica koji su uz prijetnju nožem ukrali joj veću količinu novca. Na licu mjesta izvršen je uviđaj a Sektor krim. policije MUP-a HNK preduzima potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.
  • 26.11.2023.godine u 06,35 sati na putu M6 u mjestu Modrič , opština Čapljina dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je A.J.(2001) iz Dretelja upravljajući vozilom „BMW“ izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta. Tom prilikom smrtno je stradala putnik u vozilu I.M.(2006) iz Metkovića , teške tjelesne povrede zadobio je I.R.(2003) iz Čapljine dok je vozač A.J. zadobio lakše tjelesne povrede. Na licu mjesta izvršen je uviđaj a o svemu je upoznat tužilac.