Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 12/13.11.2020.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovane su 3  prijave (  na području  Mostara 3 ).

Iz oblasti javnog reda i mira   registrovano je 5 slučaja i to na području Mostara4 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovane su dvije saobraćajne nezgode i to na području Čitluka 2 u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • U noći 12/13.11.2020.godine u 00,30 sati PU Mostar je obaviještrena od strane građana da je u toku provala u kiosk „Prle“ u Ul.S.Radića u neposrednoj blizini zgrade Vlade HNK . Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije i u kiosku zatekli izvršioca a radi se o migrantu iz Palestine B.W. ( 2002) koji je imao vidne povrede na rukama u vidu posjekotina. Provala je izvršena na način što je izvršilac razbio prednje staklo kioska i ušao u unutrašnjost gdje je izvršio premetačinu . Tom prilikom ispred kioska je zatečeno i biciklo ljubičaste boje koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije PU. Lice je lišeno slobode i bit će predano Odjelu krim. policije na kriminalističku obradu a o svemu je upoznat tužilac.
  • 12.11.2020.godine oko 23,15 sati PU Mostar je obaviještena od strane građana da NN lice provaljuje u vanjski frižider ispred prodavnice „Namex“ u Ul.Cimske bojne. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su zatekli izvršioca na licu mjesta a radi se o migrantu. Isti je tom prilikom već bio pripremio veću kesu  alkoholnih pića. O svemu je upoznata vlasnica prodavnice koja je preuzelu kesu sa alkoholnim pićima.