Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (8/9.6.2021. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, registrovano je 6 prijava; na području Konjica 2, na području Čapljine 2 i na području Mostara 2.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovan je jedan prekršaj i to na području Čitluka.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 2, na području Stoca 1, na području Konjica 1 i na području Jablanice 1. Tri su lica zadobila povrede neutvrđenog stepena, četiri lica lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 8.6.2021. godine, oko 16,00 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda na putu M6, u mjestu Gorica, u kojoj su učestvovali A.K. (1984) sa Gubavice s vozilom marke Passat i M.Z. (1962) iz Sarajeva s vozilom marke Renault. Povrede neutvrđenog stepena zadobila je M.Z. kojoj je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Stolac. Upoznat tužilac, izvršen uviđaj.
  • 8.6.2021. godine, u 21,20 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M17, u mjestu Zdrava voda, u kojoj su učestvovali S.L. (1977) iz Jablanice s vozilom marke Alfa Romeo i D.G. (1988) iz Mostara s vozilom Mitsubishi Pajero. Tjelesne povrede neutvrđenog stepena zadobili su vozač D.G. i njegov suvozač I.G. (1969), koji su nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Jablanica vozilom Doma zdravlja prevezeni u SKB Mostar na daljnje liječenje. Vozač L.S. je lišen slobode zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola. Na mjestu nezgode saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen do 21,45 sati, a od 21,45 do 23,00 sati odvijao se naizmjenično jednom kolovoznom trakom, nakon čega je u potpunosti normalizovan. Upoznat tužilac, izvršen uviđaj.
  • 8.6.2021. godine, oko 17,40 sati, u PS Mostar Centar je prijavio dežurni ljekar KB dr. Safet Mujić da im se na Odjeljenju nalazi ozlijeđeno lice. Patrola policije je utvrdila da se radi o S.G. (1970) iz Mostara koji je u razgovoru prijavio da ga je ispred UO “Malta”, na Bišće polju, fizički napao E.C. (1981) iz Mostara. Patrola policije je pronašla E.C. koji je priznao da je udario S.G. jer mu on i bivša supruga ne daju da viđa djecu. S.G. je prevezen na CUM SKB Mostar gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne povrede. U 20,15 sati, po usmenoj zapovijedi dežurnog tužioca, E.C. je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje PS Mostar Centar. Dalji rad na slučaju preuzeli su pripadnici Sektora krim. Policije MUP-a HNK.