izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 20/21.10.2021.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 5 prijava i to na području Mostara 1, na području Čapljine 2 i na području Prozora 2.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovan je jedan slučaj i to na području Čitluka 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovane su 4 saobraćajne nezgode i to na području Čapljine 2 i na području Mostara 2 u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 20.10.2021.godine  u 20,55 sati patrola policije PU Mostar je u Ul Trg I. Krndelja u Mostaru zaustavila i kontrolisala vozilo „Kia Ceed“ kojim je upravljao K.K.(1974). Tom prilikom imenovani je dobrovoljno predao patroli policje 6 providnih vrećica i 1 alumijsku foliju sa suhom zeljastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu. Isti je lišen slobode i predat Odjelu krim. policije na daljnju obradu.
  • 20.10.2021.godine u 11,55 sati u PU Čapljina obratio se dežurni doktor u Domu zdravlja Čapljina i prijavio da su zaprimili prijavu  o pucnjavi iz vatrenog oružja u mjestu Modrič te da ima ranjenih. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da je , u garaži pored porodične kuće , došlo do samoranjavanja iz vatrenog oružja J.K.(1965) iz Modriča. Isti je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu glave te je vozilom Doma zdravlja Čapljina prebačen u bolnicu „dr. Safet Mujić“ Mostar da bi u 14,55 iz bolnice javili da je lice od zadobivenih povreda podleglo. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.