Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata ( 29/30.11.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 6 prijava  i to na području Mostara 3, na području Jablanice 1, na području Čitluka 1 i na području Neuma 1.

Iz oblasti javnog reda i mira  nije registrovan niti jedan prekršaj.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 2, na području Stoca 1 i području Čapljine 2 u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok su tri lica zadobila povrede neutvrđenog stepena.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 29.11.2023.godine u 15,20 sati na magistralnom putu M6 u mjestu Krajšina , opština Stolac dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali A.O.(1966) iz Stoca sa vozilom „Ford“ i I.C.(1954) iz Albanije sa vozilom „Mercedes“. Tom prilikom povrede neutvrđenog stepena zadobili su vozač A.O. i suvozačica iz vozila „Mercedes“M.N. koji su vozilom Hitne pomoći prebačeni u Dom zdravlja Stolac a zatim u RMC „Safet Mujić“. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.
  • 29.11.2023.godine oko 18,30 sati policijski službenici PU Konjic su , radeći po planu akcije „Borba protiv zloupotrebe opojnih droga“ , u Ul. G. polje zatekli lice M.S.(1995) iz Konjica koji je tom prilikom dobrovoljno pripadnicima policije predao tri pvc kesice sa sadržajem bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed. Lice je lišeno slobode i zadržano radi krim. obrade.
  • 29.11.2023.godine oko 19,50 sati PU Mostar je obaviještena od strane više građana da se na lokalitetu Varda veća grupa mlađih muških lica tuku i pale baklje. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije  te zatekli 8 navijača tzv „Škripari“ iz Širokog Brijega  koji su se vraćali sa utakmice u Foči. Isti su izjavili da su napadnuti od strane 3o do 40 navijača Ultrasa koji su im pregradili put vozilima i nakon toga napali.Tom prilikom oštećena su tri vizila , povrijeđenih nije bilo a napadači nisu zatečeni na licu mjesta. Izvršen je uviđaj te se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.
  • 29.11.2023.godine u 21,40 sati u PU Mostar obratila se radnica sportske kladionice „Premier“ u Ul. M.Tita i prijavila da je izvršeno razbojništvo. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije i utvrdili da je jedno muško maskirano NN lice ušlo u objekat i uz prijetnju pištoljem ukrao novac i udaljio se sa lica mjesta. Sa svim relevantnim podacima upoznate su sve policijske patrole na terenu te se preduzimaju potrebne mjere i radnje na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela.