Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

 

Proteklog vikenda (09-12.08.2019. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 6 prijava; na području Mostara 4, na području Konjica 1 i na području Neuma 1.  

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 8 prekršaja; na području Mostara 5, na području Čitluka 2 i na području Prozor-Rame 1.   

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 19 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 12, na području Konjica 3, na području Čapljine 2, na području Prozor-Rame 1 i na području Jablanice 1. Jedno je lice zadobilo teške tjelesne povrede, tri lica povrede neutvrđenog stepena, a tri lica lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 09.08.2019. godine, oko 21,10 sati, patrola policije PS Konjic je, zajedno sa inspektorima Odjeljenja krim policije, pored lokalnog puta Čelebići-Seljeni izvršila pregled lica M.T. (1997) i V.M. (1997), kod kojih su pronađena dva jointa zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Preduzete potrebne mjere.