Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

 

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 04.06-07.06.2021.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovana je 21  prijava i to na području Mostara 15, na području Čapljine 2, na području Prozora 1, na području Stoca 1 i na području Konjica 2.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su četiri  slučaja i to na području Mostara 2, na području Čapljine 1 i na području Konjica 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 19 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 10, na području Jablanice 2, na području Neuma  3, na području Konjica 1, na području Čitluka 1 i na području Prozora 2 u kojima je jedanaest lica  zadobilo lakše tjelesne povrede .

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 05.06.2021.godine u 19,40 sati PU Mostar je obaviještena da je u samoposluzi „BINGO“ u Ul. B.Buconjića izvršeno razbojništvo. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da su dva NN maskirana muška lica ušla u samoposlugu i uz prijetnju pištoljem od radnice iz kase ukrali novac i udaljili se u nepoznatom pravcu. Odmah su upoznate sve policijske patrole na terenu te slijedi daljnji rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.
  • 06.06.2021.godine oko 16,35 sati PU Mostar je obaviještena da je u Ul.Dubrovačka  kod Energy pumpe došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane više lica. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da su na navedenu lokaciju došla dva vozila u kojim se nalazilo više lica i da su ispalili više hitaca jedni prema drugima nakon čega su se udaljili u pravcu naselja Bijeli Brijeg. Na licu mjesta izvršen je uviđaj , upoznat Odjel krim. policije te se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji lica koja su učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela.