Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

Policijski službenici PU Mostar su dana 31.10.2020.godine , lišili slobode dva lica zbog osnovane sumnje da su učestvovali u paljenju jednog ugostiteljskog objekta i razbijanje vjetrobranskih stakala na parkiranim motornim vozilima.

Operativnim radom i krim-tehničkim radnjama policijski službenici PU Mostar došli su do saznanja da su primjećena četiri kombi vozila u Ul.M.Bjelavca u kojima su se nalazila maskirana lica. Oko 18,20 sati u Ul.fra A.Miličevića spomenuta NN lica zapaljivim sredstvima pale jednu ugostiteljsku radnju i razbijaju vjetrobranska stakla na parkiranim motornim vozilima te se udaljavaju u smjeru Starog grada.

Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar spriječeno je daljnje uništavanje imovine , narušavanje javnog reda i mira te povrijeđenih lica.

PU Mostar provodi kriminalističku istragu te radi na utvrđivanju identiteta osumnjičenih lica koja su u bjekstvu.

Policijski službenici PU Mostar tokom dana pojačat će aktivnost u održavanju javnog reda i mira te bezbjednosti građana i njihove imovine. Isto tako neće tolerisati ovakve ispade već će svi prekršioci biti procesuirani u skladu sa zakonskim propisima.