Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

 

Za protekla 24 sata (21/22.05.2020. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirane su 4 prijave; na području Mostara 3 i na području Čapljine 1.    

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su tri prekršaja, svi na području Mostara.      

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 5 prometnih nesreća; na području Čapljine 3,  na području Konjica 1 i na području Stoca 1. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, dvije osobe ozlijede neutvrđenog stupnja, tri osobe lake tjelesne ozlijede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 21.05.2020. godine, u 04,45 sati, dogodila se prometna nesreća na cesti M17, u Tasovčićima. U nesreći je sudjelovao D.A. (2000) iz Tasovčića koji je vozilom marke BMW sletio s ceste i udario u drvo. Teške tjelesne ozlijede zadobila je putnica u vozilu M.R. (1999) iz Blizanaca, dok su vozač D.A. i suvozač I.M. (2001) zadobili ozlijede neutvrđenog stupnja. Ozlijeđeni su prevezeni na CUM Mostar. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.
  • 21/22.05.2020.godine, u 01.20 sati, patrola policije je u ul. K. Tomislava u Mostaru  legitimirala osobu R.S. (1997) i kod istog primjetila vrećicu sa zelenkastom tvari u džepu od hlača. Na upit patrole nalazi li se u vrećici marihuana R.S. je potvrdio da je, te policiji dragovoljno predao istu. S R.S. se u društvu nalazila i djevojka A.D. (2000), koja je na pitanje posjeduje li i ona marihuanu iz torbe izvadila vrećicu za zelenkastom tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Vrećicu je dragovoljno predala patroli policije. Osobe su lišene slobode, a o svemu je upoznata krim. policija.