Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (11/12.05.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije, registrirano je 7 prijava; na području Mostara 4, na području Jablanice 1 i na području Čapljine 2.

Iz oblasti javnog reda i mira  nije registriran niti jedan slučaj.

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirano je 11 prometnih nezgoda; na području Mostara 5, na području Konjica 1, na području Stoca 1, na području Jablanice 3 i na području  Čitluka 1. Jednaje  osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 11.05.2023.godine, u 10,40 sati, PU Mostar je obaviještena da je nad djelatnicima „Delta security“ izvršeno razbojstvo dok su se kretali na Bišće polju. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su na makadamskom putu između trgovine „Lignum“ i TC „FIS“ zatekli zaštitare. Isti su izjavili da su se kretali makadamskim putem prema trgovini „Lignum“,  a iz pravca te trgovine prema njima je išlo vozilo „Lada Niva“ koje ih udara u branik i iz istog izlaze dvije NN maskirane osobe naoružane automatskim puškama koji im naređuju da predaju novac. U tom trenutku prilazi im još jedno vozilo iz kojeg izlaze dvije NN maskirane osobe sa automatskim puškama koji im uzimaju novac i službene stvari i udaljavaju se u nepoznatom pravcu. O svemu su upoznati tužitelj i Odjel krim. policije, te se poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela.