Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (2/3.8.2023.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 9 prijava; na području Mostara 5, na području Čapljine 2, na području Konjica 1 i na području Čitluka 1.                          

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 3 prekršaja; na području Mostara 2 i na području Neuma 1.                    

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 10 prometnih nesreća; na području Mostara 6, na području Čapljine 1, na području Čitluka 1, na području Stoca 1 i na području Prozor-Rame 1. Tri su osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja, jedna osoba lake tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 2.8.2023. godine, oko 22,40 sati, u PU Čapljina je prijavljeno da u Šuškovom naselju NN osoba puca u zrak iz automatskog oružja kroz prozor vozila marke Mercedes, sive boje u kojemu se nalaze dvije osobe. Nedugo nakon toga prijavljeno je da je na Počitelj brdu, u blizini groblja, također pucano iz automatskog oružja. Po saznanju da bi se počinitelji mogli nalaziti u jednom od ugostiteljskih objekata u Modruču, policijski službenici PS/SP Čapljina su ispred ugostiteljskog objekta "Ivana" u Modriču zatekli vozilo marke Mercedes sive boje, u kojemu se nalazila automatska puška Kalašnjikov. Unutar UO zatečen je M.K. (1993) iz Šuškovog naselja koji je priznao da je on upravljao navedenim vozilom, te da je automatska puška njegova. M.K. je alkotestiran pri čemu mu je utvrđeno 2,57 % alkohola. S navedenim je u društvu bio P.Š. (2001) iz Šuškovog naselja, koji je također, alkotestiran i utvrđeno mu je 1,49% alkohola. Predmeti u vezi s kaznenim djelom su uz potvrdu izuzeti, a navedene osobe su lišene slobode i zadržane u prostorijama za zadržavanje. Upoznat nadležni tužitelj, te poduzete sve potrebne mjere.
  • 3.8.2023. godine, u 03,25 sati, dogodila se prometna nesreća na cesti R-425/a, u Zvirovićima, u kojoj je D.N. (2004) iz Čapljine upravljajući vozilom marke VW Golf sletila s ceste. Ozljede neutvrđenog stupnja zadobili su vozačica D.N. i njene suputnice M.R. (2003) iz Čeljeva i M.V. (2004) iz Bobanovog sela. Ozlijeđene su prevezene na CUM Mostar. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.