Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (29/30.11.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 6 prijava  i to na području Mostara 3, na području Jablanice 1, na području Čitluka 1 i na području Neuma 1.

Iz oblasti javnog reda i mira  nije registriran niti jedan prekršaj.

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirano je 5 prometnih nezgoda; na području Mostara 2, na području Stoca 1 i području Čapljine 2. Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 29.11.2023.godine, u 15,20 sati, na magistralnoj cesti M6 u mjestu Krajšina, općina Stolac, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali A.O.(1966) iz Stoca s vozilom „Ford“ i I.C. (1954) iz Albanije s vozilom „Mercedes“. Tom prilikom ozljede neutvrđenog stupnja zadobili su vozač A.O. i suvozačica iz vozila „Mercedes“ M.N. koji su kolima Hitne pomoći prevezeni u Dom zdravlja Stolac, a zatim u RMC „Safet Mujić“. Na licu mjesta izvršen je očevid.
  • 29.11.2023.godine, oko 18,30 sati, policijski djelatnici PU Konjic su, radeći po planu akcije „Borba protiv zloupotrebe opojnih droga“, u Ul. G. polje zatekli M.S.(1995) iz Konjica koji je tom prigodom dragovoljno djelatnicima policije predao tri pvc vrećice sa sadržajem bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed. Navedeni je lišen slobode i zadržan radi krim. obrade.
  • 29.11.2023.godine, oko 19,50 sati, PU Mostar je obaviještena od strane više građana da se na lokalitetu Varda veća grupa mlađih muških osoba tuku i pale baklje. Na lice mjesta izašli su djelatnici policije  gdje su zatekli 8 navijača tzv „Škripari“ iz Širokog Brijega  koji su se vraćali sa utakmice u Foči. Isti su izjavili da su napadnuti od strane 3o do 40 navijača Ultrasa koji su im pregradili put vozilima i nakon toga ih napali. Tom prigodom oštećena su tri vozila, ozlijeđenih nije bilo, a napadači nisu zatečeni na licu mjesta. Izvršen je očevid, te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.
  • 29.11.2023.godine, u 21,40 sati, u PU Mostar obratila se djelatnica sportske kladionice „Premier“ u Ul. M.Tita i prijavila da je izvršeno razbojstvo. Na lice mjesta izašli su djelatnici policije i utvrdili da je jedna muška maskirana NN osoba ušla u objekt i uz prijetnju pištoljem otuđila novac, nakon čega se isti udaljio sa lica mjesta. Sa svim relevantnim podacima upoznate su sve policijske patrole na terenu, te se poduzimaju potrebne mjere i radnje na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.