Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( 12.07-15.07.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 20 prijava ( na području Mostara 9, na području Rame 2, na području Neuma 2 i na području Konjica 7).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirano je sedam prekršaja i to na području Mostara 3, na području Čapljine 3 i na području Konjica 1.

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirane su 24 prometne nezgode i to na području Mostara 15, na području Čapljine 1, na području  Čitluka 3, na području Rame 1, na području Jablanice 2  i na području Konjica 2 u kojima je devet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede .

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 14.07.2019.godine oko 19,00 sati u PU Mostar se obratio lovočuvar Jedinstvene lovačke organizacije „Lovac“ i dojavio da je na lokalitetu Drežnice primjetio dvije NN muške osobe u krivolovu. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije i lovočuvar te je utvrđeno da se radi o osobama E.Z.(1990) i A.Z.(1996) koji su uz sebe imali lovačke puške a nisu imali potrebnu dokumentaciju. Lovočuvar je na licu mjesta utvrdio kako su isti ustrijelili životinju divojarac mimo dozvoljenog lova. Od osoba je oduzeto oružje kao i životinja. O svemu je upoznat tužitelj i Odjel krim. policije.  
  • 14.07.2019.godine oko 17,00 sati PU Konjic je obaviještena da je na željezničkoj postaji u Konjicu , na jednom od vagona , izbio požar i da na istom gori dijete. Na licu mjesta utvrđeno je da su se djeca prilikom igre popela na kontejner vagona i da je od strujnog udara sa kontakt mreže , teške tjelesne ozljede zadobio K.D.(2004) koji je nakon ukazane pomoći u bolnici u Konjicu , prevezen na daljnje liječenje u Sarajevo. Lakše tjelesne ozljede zadobio je V.C.(2005). Na licu mjesta izvršen je očevid.
  • 14.07.2019.godine oko 13,20 sati u PU Čapljina obratio se Z.M. i prijavio da su u UO „Štok“ tri imigranta popila piće te isto nisu platili. Na njegov zahtjev da plate , jedan od imigranata je izvadio nož te istom zaprijetio a zatim su se udaljili u smjeru kružnog toka. Djelatnici policije  poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji ovih osoba.