Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 04.10-07.10.2019.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 15 prijava ( na području Mostara 11, na području Čapljine 1, na području Čitluka 1  i na području Konjica 2).

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je šest prekršaja i to na području Mostara 5 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirano je 14 prometnih nezgoda i to na području Mostara 8, na području Čapljine 2, na području Stoca 3 i na području Konjica 1  u kojima je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

  • 05.10.2019.godine oko 09,20 sati u PU Mostar obratio se I.M.(1964) i prijavio da mu je od strane NN osobe tijekom noći , pod njegovo vozilo marke „Audi A6“ , podmetnuta eksplozivna naprava dok se nalazilo parkirano u Ul.L.Mandića. Od detonacije na vozilu je nastala materijalna šteta. O svemu je upoznat tužitelj a na licu mjesta izvršen je očevid.
  • 05.10.2019.godine djelatnici Sektora krim. policije MUP HNŽ su podnijeli izvješće o počinjenom kaznenom djelu „Ubojstvo“ iz čl.166 KZ F BiH protiv osobe S.H.(1998) iz Mostara. Prijavljena osoba  je uz svu potrebnu dokumentaciju i predmet predata nadležnom tužiteljstvu od strane koga joj je određena mjera pritvora.
  • 06.10.2019.godine oko 20,40 sati na magistralnoj cesti M-6 u mjestu Trebižat , općina Čapljina , dogodila se prometna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja sa kolovoza vozila „Fiat Punto“ kojim je upravljao M.M.(1987) iz Čapljine. Isti je tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede. Zbog neposjedovanja potrebne dokumentacije za vozilo , isto je prebačeno u krug PU Čapljina dok je kod osobe alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu te je isti zatražio pružanje pomoći u Domu zdravlja Čapljina. Na licu mjesta izvršen je očevid.