Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 13.11-16.11.2020.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 9  prijava (  na području  Mostara 4, na području Konjica 2 i na području Čapljine 3 ).

Iz oblasti javnog reda i mira   registrirano je 6 slučaja i to na području Mostara 3, na području Konjica 2 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirano je 10 prometnih nezgoda i to na području Mostara 7, na području Čapljina 1, na području Stoca 1 i na području Konjica 1 u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 13.11.2020.godine oko 20,10 sati patrola policije PU Konjic je u mjestu Orahovica izvršila kontrolu vozila „Peugeot“ kojim je upravljao Š.A.(1994) iz Konjica.  Prilikom kontrole kod istog je pronađeno 7 pvc smotuljaka sa sadržajem suhe zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu. Upoznat tužitelj i Odjel krim. policije.
  • 14.11.2020.godine u 12,30 sati u Mostaru na Novom mostu dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali H.M.(1934) u svojstvu bicikliste i O.A.(1985) sa vozilom „VW Golf“. Tom prilikom teške tjelesne ozljede zadobio je biciklista M.H. Na licu mjesta izvršen je očevid.
  • 14.11.2020.godine u 23,30 sati patrola policije PU Mostar je u Ul.K.Tomislava uočila vozilo „Golf IV“ u pokretu kojeg su pokušali zaustaviti uz uporabu svjetlosnih signala a našto se isti oglušio  i nastavio kretati u pravcu sjevera. Tom prilikom isti se nije zaustavljao na semaforima na crvena svijetla te nastavlja svoje kretanje velikom brzinom preko Avenije , Novog mosta i izlazi na magistralnu cestu  M-17 praveći pri tome niz prekršaja. Kretajući se velikom brzinom , vozač se nije zaustavio na znak patrole policije ni u Jablanici da bi nakon toga isti bio zaustavljen od strane patrole policije u Rami. Utvrđeno je da se radi o osobi M.Z.(1997) iz mjesta Rumboci , te će nakon izvršenih provjera protiv navedenog vozača biti podnešene prijave za navedene prekršaje.