Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 24.11-27.11.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 14 prijava  i to na području Mostara 9, na području Rame 1 i na području Konjica 4.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirana su četiri prekršaja i to na području Mostara 2 i na području Konjica 2.

Iz oblasti sigurnosti prometa  registrirano je 12 prometnih nezgoda i to na području Mostara 3, na području Konjica 4, na području Jablanice 1, na području Stoca 1, na području Čitluka 1 i području Čapljine 2 u kojima je jedna osoba smrtno stradala , jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 25.11.2023.godine u 18,45 sati u PU Mostar obratila se L.S.(2000) državljanka Rusije i prijavila  da je u iznajmljenom apartmanu u Ul. Alice Rizikala , gdje trenutno boravi , nad istom izvršeno razbojstvo. Ista je izjavila da je razbojstvo izvršeno od strane pet NN lica koji su uz prijetnju nožem otuđili joj veću količinu novca. Na licu mjesta izvršen je očevid a Sektor krim. policije MUP-a HNŽ poduzima potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.
  • 26.11.2023.godine u 06,35 sati na putu M6 u mjestu Modrič , općina Čapljina dogodila se prometna nezgoda u kojoj je A.J.(2001) iz Dretelja upravljajući vozilom „BMW“ izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa ceste. Tom prigodom smrtno je stradala putnik u vozilu I.M.(2006) iz Metkovića , teške tjelesne ozljede zadobio je I.R.(2003) iz Čapljine dok je vozač A.J. zadobio lakše tjelesne ozljede. Na licu mjesta izvršen je očevid a o svemu je upoznat tužitelj.