Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend (u vremenskom periodu od  12.01-15.01.2024.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 13 prijava  i to na području Mostara 5, na području Rame 3, na području Konjica 3, na području Čapljine 1 i na području Stoca 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je osam prekršaja i to na području Mostara 4, na području Čapljine 2, na području Jablanice 1 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirano je 13 prometnih nezgoda i to na području Mostara 8, na području Čapljine 1, na području Stoca 1  i na području Konjica 3 u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • U noći 13/14.01.2024. godine djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ uz potporu policijskih djelatnika MUP-a Ž10 i MUP-a ZHŽ su na području grada Mostara i Čapljine izvršili racije u dva ugostiteljska objekta sa akcentom na sprečavanje neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Tom prigodom , u Mostaru su slobode lišene dvije osobe kod kojih je  , prigodom pretresa , pronađena i privremeno oduzeta neutvrđena količina NN bijele tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Kokain , novac i mobitel te kutija kreme NIVEA od 30 ml sa nepoznatim sadržajem za koju je osoba lišena slobode izjavila da se radi o opojnoj drogi Amfetamin. U Čapljini je jedna osoba lišena slobode zbog osnovane sumnje da je počinio KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge“ , kod koje je pretresom pronađena i izuzeta neutvrđena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu. O svemu je upoznat tužitelj te su poduzete sve potrebne mjere i radnje.