Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Izvod iz sažetka dnevnih događaja za protekli vikend

Proteklog vikenda (26-29.1.2024. godine) godine iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 17 prijava; na području Mostara 10, na području Jablanice 3, na području Konjica 2, na području Prozor-Rame 1 i na području Čapljine 1.                      

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 11 prekršaja; na području Mostara 8, na području Jablanice 2 i na području Čapljine 1.                              

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 14 prometnih nezgoda; na području Mostara 6, na području Konjica 3, na području Stoca 2, na području Čitluka 1, na području Čapljine 1 i na području Prozor-Rame 1. Jedna je osoba zadobila ozljede neutvrđenog stupnja, šest osoba lake tjelesne ozljede.   

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 27.1.2024. godine policijski službenisi Sektora krim. policije, Odjela za posebne namjene, su na području grada Mostara lišili slobode jednu osobu od koje je uz potvrdu izuzeta vrećica sa sadržajem nn praškaste tvari i mobilni telefon. Nad istim je urađena krim. obrada, a s navedenim upoznat nadležni tužitelj.
  • 27.1.2024. godine, u 12,30 sati, policijski službenici PS Mostar Centar lišili su slobode S.J. (1972) iz Mostara, od kojega je oduzeta jedna kutija sa nn praškastom tvari i mobilni telefon. Nad istim je urađena kriminalistička obrada. Od strane službenika Sektora krim. policije, Odjela za posebne namjene, u 17,00 sati priveden je D.Š. (1979) iz Mostara i ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti naprijed navedenog kaznenog dijela. Nad istim je urađena krim. obrada.
  • 28.1.2024. godine policijski službenici PS Mostar Centar su u ul. M. Tita, prilikom vršenja službene radnje u Studenskom motelu, primjetili jednu sumnjivu osobu, a radi se o V.S. (2000) iz Mostara, koji je trčeći ušao u WC gdje su policijski službenici u ruci kod istog zatekli bijelu praškasatu tvar (speed), jednu prozirnu foliju i tri prozirne vrećice sa fragmentima navedene tvari, što je navedeni dragovoljno predao.  V.S. je smješten u prostorije za zadržavanje gdje je nad istim urađena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.