PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Krajem 2023. i početkom 2024. godine, na području grada Mostara, izvršena su dva kaznena djela„Razbojništva“, koja su počinjena na štetu državljanki Ruske Federacije.

Državljanke Ruske Federacije preko društvenih mreža upoznale su se i komunicirale s više osoba iz BiH, te su dogovorili sastanak i druženje u njihovom stanu u Mostaru. U dva zasebna  slučaja   nad državljankama Ruske Federacije izvršena su kaznena djela „Razbojništva“.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ/K, u suradnji   s PU Mostar, Uprave policije  Kantona Sarajevo i asistenciju OSA-e BiH utvrdili su identitet pet osumnjičenih osoba koje se terete da su počinili navedena kaznena djela  „Razbojništva“.

Dana 29.01.2024.godine, na području Sarajeva temeljem pismenih naredbi nadležnog suda,  slobode su lišene dvije malodobne osobe, koje su osumnjičene za sudjelovanje u počinjenju predmetnih kaznenih djela. Pretresom stana i  prostorija koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelom „Razbojništva“ u Mostaru.

Poduzimanjem službenih mjera i radnji od strane Sektora kriminalističke policije utvrđen je identitet i ostalih osumnjičenih za ovo kazneno djelo, te je za istim raspisana potraga.

Uprava policije MUP-a HNŽ/K zahvaljuje Upravi policije Kantona Sarajevo i službenicima OSA-e BiH na profesionalnoj pomoći glede rasvjetljavanja navedenih kaznenih djela.

                                                    ŠEF ODSJEKA  ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU